راهنمای خرید روشویی برای سرویس بهداشتی
آیا قصد بازسازی حمام یا دستشویی خود را دارید؟
آیا به روشویی جدیدی احتیاج دارید که متناسب با فضای شما باشد؟
روشویی، دست کم یک سوم از فضا حمام و دستشویی را اشغال میکند و پناهگاهی است که پس از یک روز طولانی و خستهکننده میتواند آرامشبخش ساکنین خانه باشد. به همین دلیل لازم است با برقرار کردن تعادل بین اندازه و سبک دستشویی و حمام خود، مناسبترین انتخاب را داشته باشید.
بازسازی هر فضایی در خانه شامل تصمیمات زیادی است و به دست آوردن اطلاعات کافی به انتخاب مناسبترین گزینه برای روشویی منجر میشود. هدف ما در راهنمای خرید روشویی، رفع نیازهای مربوط به بازسازی حمام یا دستشویی به بهترین نحو ممکن است.
انواع روشویی حمام یا دستشویی
انواع مختلف روشویی موجود در بازار شامل موارد زیر است:
- روشویی نیمپایه
- روشویی پایهدار
- روشویی روسنگی
- روشویی روکابینتی
- روشویی دیواری (وال هنگ)
- روشویی زیرسنگی (بدون لبه)
1-روشویی پایهدار
روشویی پایه دار، به دلیل نصب و جابهجایی آسان محبوب خریداران هستند. هر چند نیاز به اتصال سینک روشویی و لولههای آب نیز همچنان در این مدل وجود دارد.
2-روشویی زیرسنگی
روشویی زیرسنگی، بدون لبه است و پایهای زیر پیشخوان آن قرار میگیرد. این مدل روشویی یکی از بهترین گزینهها برای نظافت آسان و تمیزی بیشتر است. بیشتر مدلهای این سبک روشویی بیضی هستند اما در اشکال مستطیل نیز در بازار وجود دارند؛ جنس بیشتر آنها از چینی یا مس ساخته شده است. سینک روشویی زیرسنگی به راحتی تمیز میشود و فضای بیشتری را به نسبت سینکهای معمولی ارائه میدهد.
3-روشویی دیواری
روشویی دیواری (وال هنگ)، ظاهری مدرن و مینیمال به استایل سرویس بهداشتی میبخشد و برای استفاده در فضاهای کوچک مناسب است. این مدل روشویی کنترل بیشتری روی تنظیم ارتفاع دارد و اثر کمتری از خود روی سرویس بهداشتی به جا میگذارد.
نکته: قبل از سفارش مطمئن شوید که دیوار توانایی تحمل وزن روشویی را دارد.
ویژگیهای انواع روشویی
برای انتخاب و روشویی مناسب لازم است به موارد زیر توجه کنید:
- جنس
- رنگ
- آینه
- شیرآلات
- تعداد سینک
چقدر به فضا در سرویس بهداشتی خود احتیاج دارید؟
آیا در اختیار داشتن کشویی مجزا برای هر یک از اعضای خانواده کارساز است؟
روشویی انتخابی شما بدون دسته است و ظاهری صاف دارد؟
با پاسخ به این قبیل پرسشها، میتوانید انتخاب بهتری در مورد خرید روشویی داشته باشید.
1) جنس روشویی
انواع روشویی چینی، سنگی، بامبو و حتی روکش مس یا امدیاف وجود دارند که خرید از بین آنها با توجه به سایر لوازم موجود در سرویس بهداشتی و نوع طراحی داخلی انجام میشود.
هنگام تصمیمگیری در مورد انتخاب جنس روشویی به این سوال پاسخ دهید که آیا مقاوت بالا در برابر رطوبت (برای مثال روشویی سنگی) برای شما اهمیت دارد یا مقرونبهصرفه بودن آن محصول؟
1- روکش روشویی MDF
امدیاف، یک گزینه مقرونبهصرفه برای بازسازی با بودجه محدود است که با وجود استحکام و مقاومت بالا ممکن است در صورت نفوذ آب، آسیب ببیند.
2- روکش روشویی PVC
پیویسی یک روکش روشویی مقاوم در برابر آب و دمای بالا است که عمر طولانی دارد؛ نگهداری آن در مقایسه با سطوح چوبی آسانتر است.
2) رنگ روشویی
رنگ روشویی عامل تمایزبخشی است که میتواند در فضا تفاوت چشمگیری ایجاد کند. شاید بتوان گفت که پرطرفدارترین رنگ روشویی سفید است اما امروزه طیف وسیعی از رنگها و روکشهای طبیعی برای انواع روشویی موجود هستند.
رنگهای سفید یا خاکستری میتوانند جلوهای مینمالیستی و مطابق با مد روز داشته باشد؛ رنگهای تیره (مشکی یا قهوهای) کلاسیک و جاودانه هستند و هیچگاه از مد نمیروند.
نکته: توصیه میشود برای سرویسهای کوچکتر از رنگهای سبک و روشن استفاده شود تا فضای داخلی بزرگتر بهنظر برسد.
3) آینه
آیا نیاز به تهیه آینه برای روشویی وجود دارد؟ برخی از روشوییها دارای آینهای مجزا بهمنظور تکمیل و برجستهسازی ظاهر روشویی هستند.
4) شیرآلات روشویی
پس از خرید روشویی، نیاز به خرید شیر آب متناسب با روشویی تازه وجود دارد. شیرآلات روشویی، مدلهای مختلفی از جمله شیر روشویی تک پایه، پایه بلند، شیر روشویی چشمی، اهرمی، لمسی و شیر روشویی علم متحرک در انواع شیرآلات روکار و توکار دارد.
تعداد سینک
انتخاب بین روشویی تکی یا دوتایی تا حد زیادی به فضای داخلی سرویس بهداشتی بستگی دارد. روشویی تک نفره فقط یک سینک دارد در حالی که روشویی دوبل، دو سینک دارد. روشویی تک نفره برای فضاهای کوچک، خانوادههای کمجمعیت یا اتاق مهمان مناسب است.
نکته: روشویی دو سینک لزوما بهتر از تک سینک نیست و روشویی دوقلو به زهکشی و لولهکشی احتمالی بیشتری نیاز دارد.
نکات مهم قبل از خرید روشویی
بررسی نکات مهم قبل از خرید روشویی، به انتخاب محصول بهتر و سازگارتر با نیاز خانواده منجر میشود. قبل از انتخاب روشویی حمام یا دستشویی لازم است به نکات مختلفی از قبیل موارد زیر توجه کنید:
- فضای موجود
- اندازه روشویی
- عمق روشویی
- سینک روشویی
- سبک و استایل
1) فضای موجود
خرید روشویی تازه با توجه به تحلیل و بررسی چیدمان فعلی حمام یا سرویس بهداشتی شما انجام میشود. با توجه به فضای موجود در حمام یا دستشویی میتوان روشویی مناسب (دوتایی یا تکی) را انتخاب کرد تا بهینهترین استفاده از فضا صورت بگیرد.
2) اندازه روشویی
انواع روشویی در اندازههای مختلف (طول، عرض، ارتفاع) عرضه میشوند؛ علاوهبر توجه به ارتفاع، لازم است به موارد دیگری نظیر عرض و عمق روشویی نیز در هنگام خرید توجه کرد.
نکته: برای انتخاب ارتفاع مناسب میتوان به میانگین قد خانواده توجه کرد.
بهعنوان مثال یک روشویی 60 سانتی برای فضاهای کوچک و روشویی 75 یا 90 سانتیمتری، برای فضاهای بزرگتر مناسب است و میتواند بیشتر وسایل مورد نیاز را در خود جای دهد.
3) سبک و استایل روشویی
اکنون زمان آن فرا رسیده که از بین انواع مختلف روشویی، سبک مورد نظر خود را انتخاب کنید؛ روشویی دارای سبک سنتی، مدرن و معاصر است.
لازم به ذکر است که سطح صیقلی و روکش بکر، از ویژگیهای استاندارد روشویی مدرن است که از طرحهای منحصربهفرد و مینیمالیستی پشتیبانی میکند.
چگونه روشویی مناسب انتخاب کنیم؟
فرقی ندارد که وظیفه بازسازی حمام یا سرویس بهداشتی شما بر عهده پیمانکار قرار دارد یا خودتان به طراحی داخلی حمام و دستشویی میپردازید، در هر دو صورت انتخاب و خرید روشویی مناسب برای این فضا اهمیت زیادی دارد.
حمام و دستشویی دو مکانی است که زمان زیادی در آن صرف میشود و در نتیجه بهتر است با توجه به راهنمای خرید روشویی، مناسبترین گزینه انتخاب شود. طیف وسیع انواع روشویی موجود در بازار، سلیقههای مختلف را پوشش میدهد و خریداران میتوانند با توجه به ترجیح و میزان بودجه خود یکی از آنها را انتخاب کنند.